В Дряново започва обучение на безработни

367
В Дряново започва обучение на безработни

Обучение на регистрирани безработни по проект "Виртуален бизнесинкубатор" започва в Дряново. Това съобщиха от местното бюро по труда.

 

Първите семинарни занятия ще бъдат на тема "Стартиране на собствен малък бизнес", "Маркетинг, цени и ценообразуване" и "Бизнесадминистрация". Учебните помагала и материали ще са безплатни.

 

Проектът е по програмата "Активни услуги на пазара на труда " на Агенцията по заетостта . Той се реализира от габровското сдружение "Високотехнологичен бизнесинкубатор" и дряновското Сдружение за социално-икономическо развитие.

 

Проектът предвижда 25 регистрирани в бюрото по труда безработни да бъдат обучени как да започнат свой бизнес. Четири от тях, които са се представили най-добре, ще могат да регистрират безплатно собствени фирми, е едно от проектните условия.

 

В рамките на проекта ще бъде създаден консултантски офис в Дряново, където ще се предоставят юридически, маркетингови, данъчни и административни услуги. Ще бъде разработен и електронен сайт с информация за дейностите в подкрепа на местния бизнес.

 

Договорът за реализирането на проекта, разработен от двете сдружения, е бил подписан през декември в Агенцията по заетостта, информираха от бюрото по труда .

 

Финансирането е на стойност 48 хиляди лева, а продължителността - осем месеца.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg