В МЗГ обсъдиха опита на Полша при усвояването на средства от ЕС

329
В МЗГ обсъдиха опита на Полша при усвояването на средства от ЕС

Взаимодействието между Полша и България не е само възможност, но и необходимост, подчерта зам.-министър Загурски по време на работна среща в МЗГ със зам.-министъра на земеделието и горите Димитър Пейчев и представители на МЗГ.

На срещата се обсъди опитът на Полша в усвояване на средствата от ЕС за развитието на земеделието и селските райони в периода 2004-2006 г. Представени бяха и прилаганите мерки по оперативната им програма за преструктуриране и модернизиране на хранителния сектор и селските райони.

В Полша е организирана подкрепа на малките стопанства, за да могат те да станат пазарни и да променят своята дейност, като се финансира предимно увеличаването на стопанството чрез закупуване на земя и машини, посочиха експерти от полската делегация.

Полските земеделски стопани имаха много добра възможност в усвояването на средствата от предприсъединителната програма на ЕС и се научиха да ги използват рационално, подчерта зам.-министър Загурски.

Програмата за развитие на селските райони на България вече е одобрена от Министерски съвет и е изпратена неофициално в Европейската комисия, посочи от своя страна зам.-министър Пейчев. Той припомни за посещението на делегация на ЕК през миналата седмица, която се запозна подробно с подготовката и развитието на програмата у нас.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg