В парламента обсъждат изпълнението на финансовия механизъм на ЕИП

379
В парламента обсъждат изпълнението на финансовия механизъм на ЕИП

Парламентът започна работа с обсъждане на законопроекта за ратифициране на Меморандума за разбирателство относно изпълнението на финансовия механизъм на европейското икономическо пространство ( ЕИП), (2004-2009 г.), между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

Преди това депутатите приеха седмичната си програма, съобщава БТА. Председателят на парламента Георги Пирински каза в началото на заседанието, че е съгласувано на Председателския съвет пленарният ден в петък да бъде изцяло за парламентарен контрол, тъй като има много въпроси от депутати и готовност от министрите за отговори.

В програмата на парламента за тази седмица е ратификация на меморандума за разбирателство между България и Кралство Норвегия относно изпълнението на Норвежката програма за сътрудничество, за икономически растеж и устойчиво развитие в България, както и освобождаване на член на Комисията за финансов надзор.

Първото четене на изменение в Закона за рибарството и аквакултурите и в Закона за приватизация и следприватизационен контрол също са в дневния ред. В него е и второто четене на законопроекта за мерките по прилагане на регламент на Европейския съюз относно търговията с някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание и изтезания.

В програмата е първото четене на законопроект за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети, както и второто четене на промени в Закона за насърчаване на заетостта. Първото четене на три законопроекта за изменения в Закона за общинската собственост и на два законопроекта за промени в Закона за опазване на околната среда също са в дневния ред.

В него е и проекторешениеза закриване на Юридическия факултет в структурата на Техническия университет - Варна, проекти за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, както и промени в постоянни парламентарни комисии.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...