В Русе обсъждат идеи за съживяване на железопътните гари

373
В област Русе подготвят осъществяването на европейския проект "Ревита", който е насочен към превръщането на малки и средни железопътни гари от Централна и Източна Европа в многоцелеви центрове за услуги. Това е решено на заседание на консултативния съвет за транспортно обслужване на населението, съобщиха от областната администрация на Русе.

Съживяването на гарите ще ги превърне в привлекателни градски забележителности. Чрез модернизиране на сградите и предлагане на допълнителни услуги на гарите, потокът от пътници, използващи железопътен транспорт, ще се увеличи, са аргументите от заседанието.

На заседанието за русенския транспорт е отчетено, че за десетте месеца на 2007 г. в гарите от област Русе са обработени 64 058 вагона, натоварени са над 1.6 милиона тона товари. С подкрепата на областния управител на Русе Мария Димова в началото на 2007 г. е възстановена дейността на Железопътна секция - Русе.

Територията на секцията обхваща железопътните линии от Русе към Горна Оряховица до спирка Полско Косово, от Русе до гара Самуил и Силистра. С възстановяването на железопътната секцията са открити 20 нови работни места. През първото полугодие на 2007 г. пътникопотокът по направлението Русе - Бяла е 114 600 пътника, а по направлението Русе разпределителна - Самуил - 33 600 пътника.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg