В Русенска корабостроителница е готов нов 4250-тонен сухотоварен кораб

1208
Утре за ходови изпитания на море ще отплава от Русенската корабостроителница нов 4250-тонен сухотоварен кораб, съобщи директорът Игнат Трайков. Новият плавателен съд, предназначен за плаване във всички океани, е построен в Русе по поръчка на германското параходство "Веселс".

За "Веселс" в началото на 2000-а година русенските корабостроители са изработили няколко сухотоварни съда. В края на юли собственикът официално ще получи новия кораб във Варна.

Нивото на Дунав е напълно достатъчно, въпреки засушаването и големите горещини през тази година, за безпроблемното плаване на морските кораби от Русе до устието на реката и Черно море.

На 16 юли на вода в Русе е спуснат корпусът на стандартен сухотоварен кораб със строителен номер 874, поръчан от германското параходство "Нимрих и Прам". Той е построен по нов проект, има 4800 тона дедуейт и е съоръжен с два крана.

На 7 юли в Хамбург е кръстен сухотоварен кораб номер 873 от същия проект. Германското параходство "Нимрих и Прам" е спазило традицията и е извършило морския ритуал в деня на
щастливата комбинация 07.07.07. Номер 873 вече носи името "Соня". Досега на "Нимрих и Прам" са предадени четири кораба. До края на годината германското параходство ще получи още четири.

Сухотоварните кораби на "Русенска корабостроителница" АД са търсени на световния морски пазар. За последните пет години дружеството е произвело 30 от тях за различни корабособственици.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg