Във фонд Републиканска пътна инфраструктура работят хора, свързани с конфликт на интереси

395
Във фонд Републиканска пътна инфраструктура работят хора, свързани с конфликт на интереси

Десетина случая, свързани с 10 лица, присъстват в доклада на KPMG за конфликта на интереси във фонд „Републиканска пътна инфраструктура“, каза министърът на финансите Пламен Орешарски, след откриването на Второто заседание на Комитета за наблюдение на националната стратегическа референтна рамка, предаде репортер на БГНЕС.

Орешарски уточни, че някои от тези десетина лица все още работят в Пътния фонд, а други са го напуснали. Той обаче изтъкна, че сред десетината не присъстват бившият и настоящият изпълнителни директори на фонд РПИ.

Министърът уточни, че докладът за конфликт на интереси е специално поискан от българската страна и той съдържа описание на случаи за последните 4-5 години.

„Докладът съдържа описание на случаи в които потенциално може да възникне конфликт на интереси. Става въпрос за конкретни случаи, а конкретните имена са кодирани“, каза Пламен Орешарски.

Припомняме, че докладът на KPMG за фонд "Републиканска пътна инфраструктура" представя много сериозни констатации, включително и за нарушения, които подлежат на прокурорска проверка по думите на  вицепремиер Меглена Плугчиева.

Предстои неговото представяне в Брюксел, след което ще бъде решено дали финансиране по ИСПА за България в размер на 140 млн. евро ще бъде възстановено.

По-рано беше съобщено, че по 10 проект, свързани с "Републиканска пътна инфраструктура", са  констатирани нарушения и европейското финансиране за тях беше спряно.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg