Вече 85 сайта са заявили участие в Международния Уеб Фестивал ’2008

386
Вече 85 сайта са заявили участие в Международния Уеб Фестивал ’2008

Вече 85 сайта са заявили участие в конкурсната част от Международния Уеб Фестивал, като организаторите очакват те да надхвърлят 100. Престижното събитие ще се състои от 4 до 8 юни 2008 г. в черноморския курорт Албена, България. 52 са заявките за съпътстващата тематична конгресна програма на Уеб бранша.

Уеб сайтовете ще се състезават за награди в 22 категории. Всеки сайт може да участва в една или повече категории.

Най-голям интерес тази година има към категорията “Информация - портали, справки, социални контакти, работа и услуги” и “Финанси – банкиране, застраховане, корпорации и услуги”, следвани от броя на заявките за “Нови медии — електронни и интернет издания”. Оспорвана ще бъде борбата и в категорията "Търговия – електронни каталози и магазини".

Професионално жури ще селектира и номинира по три сайта във всяка категория, които ще се борят в номинациите за най-добър сайт. Ще бъдат присъдени две специални награди за „Най-добър създател на уеб сайт” и „Най-добра услуга/продукт, предлагани чрез уеб сайт”, както и „Голямата награда за най-добър уеб сайт”.

Интернет потребителите ще гласуват online за своите фаворити в 22-те отделни категории. Те също ще излъчат победители.

На 4 и 5 юни 2008 г., като част от Фестивалната програма, номинираните в отделните категории Уеб сайтове ще се представят пред журито и широката публика. В рамките на точно 5 минути, финалистите трябва да убедят присъстващите защо техният сайт трябва да спечели.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg