Виватрия получи 99.994% от акциите на „Обединена Млечна Компания” АД – Пловдив

832
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на 99.994 % от акциите, формиращи капитала на „Обединена Млечна Компания” АД – Пловдив, от страна на „Вивартия” С. А. – Гърция. Комисията постанови предварително изпълнение на решението.
ОМК е водещо млекопреработвателно дружество в България и притежава марките „Верея”, „Фибела”, „Виталакт” и др.

Вивартия е новото наименование на „Делта Холдинг” АД. Компанията е втора по големина в сектора „Храни и напитки” в Гърция.

КЗК установи, че пазарните дялове на „ОМК” АД са далеч под установения праг за господстващо положение. Изключение прави пазара на пакетирано прясно мляко, където обаче съществува ефективна конкуренция и реална възможност за навлизане на нови участници.

Извършеният анализ показва, че планираната концентрация няма да доведе до увеличаване на пазарното присъствие на дружествата и не би могла да повлияе отрицателно върху разглеждания пазар.

Предвид планираните значителни инвестиции, може да се очаква подобряване на качеството и разработване на нови продукти в асортимента на „ОМК” АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg