Включват още територии за строителство в новия устройствен план на Царево

393
Включват още територии за строителство в новия устройствен план на Царево

Новият Общ устройствен план на Царево разширява строителните граници на селищата, към които има инвестиционен интерес, като включва в тях разположените в близост местности. Общественото му обсъждане е насрочено за 11 януари в читалището в морския град. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Планът включва и всички възможни имоти, граничещи със строителните граници на селата от вътрешността на общината. Някои от местностите са в парк "Странджа", но категоричното становище на общинската администрация е, че в тях строителството трябва да е съобразено със законовите изисквания за природните паркове и да става само след разрешение от Министерството на околната среда и водите. Община Царево се ангажира да спазва това условие.

Заедно с това планът предлага замяна на имоти, за да се запази балансът и да не се намали абсолютната площ на парк "Странджа". Затова вместо териториите от парка, които влизат в
общия устройствен план, в "Странджа" са включват други земи, при това с по-голяма обща площ.

Общественото обсъждане е стъпка от процедурата по приемането на плана, чието изработване е възложено и финансирано от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Царево е първата морска община на територията на Бургаска област, в която ще осъществи обществено обсъждане на общ устройствен план след влизането в сила на Закона за устройство на Черноморското крайбрежието.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg