Внасят искането за снемане имунитета на Румен Петков в НС

344
Внасят искането за снемане имунитета на Румен Петков в НС

Вероятно утре искането за снемането на имунитета на Румен Петков ще бъде внесено в Народното събрание, каза главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Той допълни, че в момента се подготвя искането от Главната прокуратура. На въпрос дали ще бъдат привлечени други лица във връзка със злоупотребите във фонд "Републиканска пътна инфраструктура", Велчев каза, че ако се открият данни за други лица, те ще бъдат привлечени под наказателна отговорност.

На въпрос дали прокуратурата ще помага за реформата в МВР, той посочи, че това е въпрос, който трябва да бъде решен от самото министерство, изпълнителната власт и Народното събрание, информира БНР.

Еднозначна оценка на работата на дознанието в страната не може да бъде направена, отговори Борис Велчев на въпрос, как ще оцени работата на дознателите.

Натовареността, според него, в различни райони в страната е различна и това води до различен резултат. На въпрос дали дознанието трябва да бъде отделено като отделно звено в МВР, главният прокурор отговори, че мястото на дознанието в МВР е структурен въпрос за ръководството на самото министерство.

С вицепремиера, отговарящ за европейските фондове, Меглена Плугчиева вчера бяха обсъдени формите на взаимодействие, каза Борис Велчев по повод на срещата си с Плугчиева, която се състоя вчера следобед. Очевидно е, че част от проблемите в работата с еврофондовете имат и наказателно-правен аспект, допълни той.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg