Вносителите на яхти у нас учредиха асоциация

879
Вносителите на яхти у нас учредиха асоциация

16 от най-големите компании, занимаващи се с производство и търговия на яхти, учредиха през уикенда Асоциация на производителите и вносителите на яхти в България. Сред тях са "ЛЗ Яхтинг", "Венид Яхт", "Яхтинг БГ", "М.И.Н.Т.", "Каданс", "Булстар", "Албако", "Марина системс" и др.

Сдружението е с нестопанска цел, като си поставя амбициозната задача да се превърне в официална браншова организация, която да защитава интересите на производителите и вносителите на луксозни морски возила.

Председател на асоциацията е Лъчезар Братоев, който бе избран единодушно с явно гласуване. Братоев е председател и на Асоциацията на яхтените пристанища у нас. Седалището на сдружението е в Бургас.

Учредителите бяха единодушни, че трябват спешни мерки по най-сериозните проблеми пред бранша - старата нормативна база, по която се регистрират плавателните съдове у нас, закъснялата синхронизация с европейските закони, неизчистената методика за обучение на морски кадри, липсата на регламент за чартърна дейност, липсата на достатъчно яхтени пристанища, отговарящи на европейските стандарти, въпросът с включването на яхтения туризъм в сферата на националната реклама на туристическия ни продукт и още много други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg