Военни продължават да се борят с пожарите у нас

458
Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще огледат районите на пожарите в страната утре, 26 юли, за да се запознаят с развитието на обстановката.

Днес 442 военнослужещи с 31 единици специална и 26 единици автомобилна техника участват в гасенето на пожарите в цялата страна.

С огнената стихия в района на селата Горно Изворово и Долно Черковище, община Казанлък, се борят 110 военнослужещи от поделение 34750-Карлово с 14 единици техника. 119 военнослужещи от поделение 24150-Ст. Загора и 22220-Сливен с 23 единици техника помагат за погасяване на пожара в село Младиново, община Тополовград. Други 106 военнослужещи от поделенията 32990-Пловдив и 24490-Асеновград гасят пожарите в района на селата Главан, Изворово и Черепово, община Харманли.

Продължава участието на военнослужещи и при гасенето на пожарите в района село Черганово, община Казанлък, село Баня, община Разлог и село Брестово, община Ловеч.
До 23.00 часа снощи в района на община Казанлък в борбата с огъня са участвали 230 военнослужещи и 19 броя техника, като благодарение на усилията им е предотвратена евакуацията на с. Черганово, което е било застрашено от пожара.

Днес сутринта генерал-лейтенант Галимир Пехливанов - заместник-началник на Генералния щаб по операциите и подготовката, генерал-майор Младен Казаков, заместник -командващ на ВВС с дежурния хеликоптер „КУГАР” облетяха районите на пожарите за запознаване с реалните мащаби на обстановката.

Генералният щаб на Българската армия непрекъснато се следи и анализира противопожарната обстановка в страната. Сформирана е група за ръководство и контрол на участието на военнослужещите от Българската армия при потушаването на пожарите.

Вчера, 24.07.2007г., беше един от най-напрегнатите дни за военнослужещите от Българската армия, които участват в гасенето на пожарите. Армията оказва помощ на МВР, Националната служба „Пожарна безопасност” и местната власт в общините Казанлък, Харманли, Тополовград, Първомай и Разлог. В борбата с огнената стихия в тези райони се включиха 550 души личен състав с 24 единици специална и 27 единици транспортна техника.

От началото на възникването на първите пожари на 9 юли до момента общо 2376 военнослужещи с 108 броя специална и 144 броя автомобилна техника са взели участие в помощ на населението за погасяване на пожарите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg