Военнослужещи от БА участват в потушаването на пожарите в цялата страна

353
Военнослужещи от БА участват в потушаването на пожарите в цялата страна

До днес, 24 юли, 819 военнослужещи от Българската армия и 90 единици автомобилна и специална техника са взели участие при потушаването на възникналите пожари в различни райони на страната.

Към момента 306 военнослужещи с 12 единици специална и 15 единици автомобилна техника продължават потушаването на пожарите в района на Голямата звезда между селата Изворово, Младиново и Българска поляна, община Харманли и село Княжево, община Тополовград.

Други 140 военнослужещи с 5 единици специална и 8 единици автомобилна техника участват в потушаването на пожарите в района на селата Горно Изворово, Долно Черковище и Изворово от община Казанлък.

От Военноморска база–Бургас, по молба на кмета на община Руен, са предоставени 3 броя водоноски за снабдяване на местното население с питейна вода. Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков информира днес президента Георги Първанов за дейностите провеждани от Българската армия при потушаване на пожарите.

Един вертолет „Кугър” и екипажът му, по разпореждане на генерал Стойков, са в постоянна готовност на летище „Крумово” за извършване на разузнавателни полети над районите на пожарите при необходимост.

В Генералния щаб на Българската армия непрекъснато се следи и анализира противопожарната обстановка в страната. Сформирана е група за ръководство и контрол на участието на военнослужещите от Българската армия при потушаването на пожарите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg