Връчиха удостоверения на стажанти по програмата “Студенти на стаж към парламента”

1010
Връчиха удостоверения на стажанти по програмата “Студенти на стаж към парламента”

Осемгодишната дейност на програмата “Студенти на стаж към парламента” и перспективите за развитието й бяха представени в Народното събрание в присъствието на председателя на Народното събрание Георги Пирински, американския посланик Джон Байърли, директора на Мисията на Американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц и народни представители.

Народното събрание ще продължи да финансира със собствени средства програмата "Студенти на стаж към парламента", която досега се осъществяваше по споразумение между американското и българското правителство с финансовата и методическата помощ на Американската агенция за международно развитие, заяви председателят на парламента Георги Пирински на заключителна среща по програмата.

Той подчерта, че програмата има много сериозен принос в законодателния процес у нас и за утвърждаването на парламента като авторитетна институция. В Народното събрание се открива ново звено "Парламентарни проучвания и анализи, което е заявка за развитие на пълноценни изследвания, допълни Георги Пирински.

Американският посланик Джон Байърли отбеляза, че студентите са свършили много впечатляваща работа по програмата. Дейността им подпомогна дейността на Народното събрание включително и при приемането на законите, с които България влезе в Европейския съюз, допълни Байърли.

За последните осем години стажантите са разработили проучвания по 127 теми, свързани със съвременни обществени проблеми, сред които достъпа до информация, защитата на личните данни, електронните документи и електронния подпис, отнемането на незаконно придобитото имущество, съобщи координаторът на програмата Евгения Попова. Тя допълни, че стаж в парламента са преминали 220 студенти по право, международни отношения и политология.

На заключителната среща председателят на Народното събрание Георги Пирински и американският посланик Джон Байърли връчиха удостоверения на успешно завършилите участието си в програмата стажанти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg