Връщат средно по 71 лв. от сметките за парно

1574
Връщат средно по 71 лв. от сметките за парно

© Pixabay

Средно по 71.60 лв. се пада приспадане от сметките на всеки от 430-те хиляди абонати на столичното парно.

От „Топлофикация София“ уточниха, че договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. - 31 март 2020 г. на дружеството се възстановяват 59.4 млн. лева.

Тази сума включва: 17.2 млн. лв., които столичната Топлофикация, като производител на електрическа енергия, следва да върне във фонд „Сигурност на електроенергийната система“; 9.6 млн. лв. ДДС; 1.8 млн. лихви (платени към газовия доставчик).


Остават 30.8 млн. лв., които „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на клиентите си в следващите месеци.

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с фактурата за юни, която те ще получат след 15 юли. Ако сумата за възстановяване е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване.

За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15 юли.

Крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е 31 август. След тази дата изравнителните сметки не могат да се преработват, посочва вестник Стандарт.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg