Всяка пета фирма подава декларацията си по интернет или по пощата

382
Всяка пета фирма подава декларацията си по интернет или по пощата

8252 декларации за облагане с корпоративен данък са подадени до 14 март по интернет. Общият брой на приетите в Националната агенция за приходите (НАП) формуляри за този период е 45 000. За сравнение, до средата на март през 2007 г. бяха подадени общо 31 000 декларации за облагане с корпоративни данъци, посочват от НАП.

До 14 март близо 22% от фирмите са предпочели да не посетят офисите на НАП и са подали своите декларации по пощата или чрез интернет.

Декларацията за облагане с корпоративни данъци за данъчната 2007 г. се подава до 31 март 2008 г. В този срок трябва да бъде заплатен и дължимият корпоративен данък от дружествата, които са осъществявали дейност. За фирмите, които подадат своите документи по електронен път, е предвидена отстъпка в размер на 1% от дължимия данък, но не повече от 1000 лв.

Декларацията се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по регистрация. Тя може да се подаде също по пощата с обратна разписка, на място в определени пощенски станции, където служителите на „Български пощи” ще издадат входящ номер.

Подаването на декларациите по интернет изисква електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят някого, който притежава, да подаде декларацията от тяхно име.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква дебитна карта, регистрация в системата ePay и в Интернет-страницата на приходната администрация, припомнят още от НАП.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg