За периода 1991-2000 г. от пожари са засегнати 3.5% от горската площ у нас

302
Броят на горските пожари от началото на годината буди безпокойство и трябва да се вземат адекватни мерки за предпазване и намаляване на щетите. Това заяви доц. Юруков по повод на статистика, представена на заседанието от Националното управление по горите, при откриването на заседание на Междуведомствения координационен съвет за опазване на горите от пожари.

Данните показват, че за периода 1991 г. - 2000 г. засегнатите площи са 113,4 хил. хектара, което е 3,5 % от горската площ на страната. През първите месеци на 2007 г. площите са повече от 8 900 хектара, а броят на пожарите е 730.

Участниците в заседанието обсъдиха въпроси, свързани с финансирането на противопожарните мероприятия в горските територии и в близост до тях, палежите в селскостопански земи (стърнища), както и сътрудничеството между различните държавни институции и частните стопани на гори при справянето с този проблем.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg