Загорка АД инвестира 15 млн. евро през 2008 г.

436
Загорка АД инвестира 15 млн. евро през 2008 г.

„Загорка” АД планира увеличаване на капацитета на „Пивоварна Загорка” в рамките на амбициозна инвестиционна програма. Тя стартира от 2008 г. и ще продължи и през 2009 г. Само през първата година ще бъдат инвестирани около 15 млн. евро, два пъти повече, в сравнение с инвестициите през 2007 г. и значително повече от инвестираното, през която и да е предишна година.

„Основен принцип на „Загорка” АД е да предлага на своите клиенти качествени продукти, за производството на които се спазват високи стандарти и изисквания. За да ги следваме, за нас са много важни и инвестициите, които правим в производствената си дейност. Като най-модерна пивоварна в България, осъществяваща своята дейност в Стара Загора и като социално отговорна компания наш принцип е да инвестираме голяма част от печалбата си обратно в българската икономика.”, каза Ян Дерк ван Карнебеек, Изпълнителен директор на „Загорка” АД.

От приватизацията на пивоварната през 1994 до момента „Загорка” АД инвестира над 90 млн. евро. в модернизация и разширяване на производството. Компанията е лидер на пазара на бира в България с пазарен дял над 30%, което отбелязва увеличение спрямо същия период на 2006 г. За периода януари - август 2007г. компанията е реализирала повече от 1 260 000 хектолитра. Ръстът в обема продажби, постигнат от “Загорка АД”, възлиза на 15.5% в сравнение със същия период на предходната година. Печалбата на компанията за първите шест месеца на 2007 е 3.9 млн. евро преди лихви и данъци.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg