Законопроекта за регионалното развитие обсъждат в парламента

377
Законопроекта за регионалното развитие обсъждат в парламента

Парламентът започна работа с обсъждане на второ четене на законопроекта за регионалното развитие. Преди това депутатите приеха седмичната си програма.

В нея са промените в Закона за физическото възпитание и спорта, второто четене на измененията в Закона за търговския регистър и в Закона за общинската собственост. Парламентът ще обсъди тази седмица и два законопроекта за промени в Закона за концесиите, внесени от Министерския съвет и от Волен Сидеров и Митко Димитров от "Атака", информира БНР.

В програмата на парламента е продължението на обсъждането на второ четене на промените в Закона за народната просвета, второто четене на изменения в Закона за опазване на околната среда, както и законопроектът за ратифициране на Договора за заем между България и KfW, Франкфурт на Майн, за 4 000 000 евро за рефинансиране на инвестиционни проекти на малките и средните предприятия в градските и земеделските райони в страната.

Проект за решение за даване на съгласие за водене на преговори и сключване на заемно споразумение между България и Международната банка за възстановяване и развитие по проект за социално включване, както и първото четене на изменения в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, също са в дневния ред на народните представители.

Народното събрание реши в седмичната програма да бъде включен законопроект за промени в Търговския закон, които предвиждат намаление на минималния изискуем капитал за регистрация на ООД и АД, по предложение на Мартин Димитров от ОДС. Отхвърлено беше предложението на Филип Димитров (ОДС) парламентът да обсъди тази седмица законопроект за разпростиране правилата срещу укриване на конфликта на интереси върху лица, заемащи висша държавна длъжност.

Отхвърлени бяха предложенията - на независимия народен представител Минчо Христов за включване в дневния ред на законопроект за проблемите на транспорта в София; и на Павел Шопов ("Атака") за разглеждане на проекторешение за избиране на заместник-председател на Народното събрание от тяхната парламентарна група.

Другото предложение на "Атака" - парламентът да обсъди проекторешение, с което да осъди "опитите и действията на немски физически и юридически лица на територията на Германия за ревизиране историческата истина за събитията в България през 1876 г.", също не беше прието.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg