Закриват ДАИТС

1288
Закриват ДАИТС

Правителството закри Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), като на нейно място се създава Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи", съобщи Министерският съвет.

Кабинетът прие днес устройствените правилници на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и на новата агенция. Закриването на ДАИТС е резултат от решението на Народното събрание за нова структура на Министерския съвет.

Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" ще отговаря за електронната съобщителна мрежа за нуждите на националната сигурност, на органите на изпълнителната и на местната власт.

Тя ще осигурява електронни съобщения за управление при бедствия по смисъла на Закона за защита при бедствия.

Дейността, имуществото и архивът на ДАИТС, свързани с подпомагане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията при осъществяването на водената от него политика, преминават към министерството, а останалите - към изпълнителната агенция.

След преминаването на дейността по информационните технологии и съобщенията към министъра на транспорта, намалението на административния персонал е с 11 на сто.

С друго решение правителството закри Координационния център по информационни, комуникационни и управленски технологии (създаден през 2004 г.), чието административно и техническо обслужване се е осигурявало досега от ДАИТС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg