Зам.-регионалният министър направи първа копка на бизнес зоната в Симитли

348
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски направи първа копка за строителството на бизнес зона в Симитли.

Проектът за подобряване на техническата инфраструктура в града е по програма ФАР Икономическо и социално сближаване, Финансов меморандум 2004 “Конверсия на бивши военни бази”.

Стойността на договора за строителство на бизнес зоната в Симитли е 2 249 944 евро, от които 1 460 444 евро са по програма ФАР, а 789 450 евро е националното съфинансиране. Изпълнител е “Хохтийф кънстракшън АГ” – клон София.

Строителният надзор се изпълнява от Консорциум “Рутекс и Микс” и е на стойност 155 300 евро, от които 116 475 евро са по програма ФАР и 38 825 евро – национално съфинансиране. Крайният срок за завършване на проекта е 30 ноември 2007 година.

Бизнес зоната е разположена в Югозападния район за планиране, където има потенциал за трансгранично сътрудничество.

“Положението на общината определя и големият й потенциал за растеж и развитие”, каза зам.-министър Михалевски. Той подчерта, че бизнес зоната ще даде възможност за развитие на малките и средни предприятия в района и възможности за увеличаване на доходите на хората.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg