Започна изграждането на стратегия за развитието на туризма за периода 2007-2013 г.

338
Започна изготвянето на Стратегия за развитие на туризма за периода 2007-2013 година, съобщиха от Държавната агенция по туризъм (ДАТ) след второто заседание на работната група по темата, цитирани от БТА.

В процеса по изготвянето на Стратегия за развитие на туризма ще бъдат анализирани Стратегически план - дело на международен експертен екип в рамките на проект "Техническа помощ за българската Държавна агенция по туризъм" по програма ФАР, приетите общински планове и програми за развитието на туризма в отделни региони на страната, както и информацията, получена от различни страни за техните стратегии за развитие на туризма.

В състава на работната група влизат представители на туристическия бранш и на Държавната агенция по туризъм. В процеса на работата ще бъдат привличани и експерти извън първоначалния състав. ДАТ е разпратила писма до всички министерства с искане за
предоставяне на информация за нормативни и стратегически документи, имащи отношение към развитието на туризма.

Към институционалния сайт на ДАТ ще бъде открит специален форум за мнения и коментари, а специализирани предложения могат да бъдат изпращани към секретариата на работната група в ДАТ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg