Започна оценка на съответствието на системите за управление и контрол на ОПРР

426
Започна оценка на съответствието на системите за управление и контрол на ОПРР

На 7 април 2008 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството започна оценка на съответствието на системите за управление и контрол на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. (ОПРР). Одитът ще продължи до 31 юли 2008 г.

Оценката се извършва от одиторски екип на Дирекция „Одит на средствата от Европейския съюз” към Министерство на финансите на основание чл. 41 от Закона за вътрешния одит в публичния сектор и чл. 71 от Регламент (ЕО) No 1083 от 2006 г.

По време на оценката на съответствието ще бъдат проверени описанието на системите за управление и контрол на ОПРР, Планът за комуникация и публичност, административният капацитет на Управляващия орган на ОПРР – Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие”, утвърдените Процедурен наръчник за управление и наблюдение, както и вътрешните правила за работа на управляващия орган.

Положителната оценка на съответствието в следствие на одита ще бъде основание за гарантиране на правилното, ефективното и ефикасно управление на средствата и процедурите по сертифициране на разходите по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...