Започна петата конкурсна сесия за насърчаване на научно-приложни проекти

505
Започна петата конкурсна сесия за насърчаване на научно-приложни проекти

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обяви петата конкурсна сесия за прием на проектни предложения, финансирани от Национален иновационен фонд (НИФ). Целта на фонда е да насърчи реализацията на научно-приложни изследователски проекти и технико-икономически проекти, чрез които се усвояват нови или се усъвършенстват продукти, процеси или услуги.

Стратегическите цели, които си поставя фондът, са повишаване конкурентоспособността на българската икономика чрез стимулиране на пазарно ориентирани научно-приложни изследвания, предназначени за индустрията, и създаване на условия за привличане на частни капитали за финансиране на иновации. За това информират от eurofunds.bg.

В конкурсна сесия за финансиране на проект от НИФ може да участва отделно предприятие само или съвместно с други предприятия и/или изследователски организации от държави членки на ЕС. Предприятието, което кандидатства, трябва да е регистриран в България търговец по смисъла на Търговския закон.

Информацията по-долу е за типовете проекти, допустими за субсидиране от Националния иновационен фонд:

Научно-приложни изследователски проекти, с максимален размер на помощта до 500 хил. лв. и продължителност на проекта от 12 до 36 месеца;

Технико-икономически / предпроектни проучвания, с максимален размер на помощта до 50 хил. лв. за изследвания и развитие, с продължителност на проекта от 6 до 12 месеца.

Допълнителни финансови стимули ползват проекти на МСП и проекти, които включват действително сътрудничество между най-малко две независими едно от друго предприятия или предприятие и изследователска организация.

Проектните предложения за участие в конкурсната сесия се приемат в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в София на адрес: Кв. Изгрев, ул. "165" № 3 А.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 7 юли 2008 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg