Започна поредица от семинари за Интрастат операторите

405
Започна поредица от семинари за Интрастат операторите

Днес в Русе започна първият семинар от националната информационна кампания „Промени в законодателството за Интрастат в България. На семинара беше демонстрирано ново софтуерно приложение за подаване на Интрастат-декларации по електронен път, информират от НАП.

Предварителни регистрации бяха направили 25 фирми, но някои от тях от Търговище, Силистра и Разград не успяха да присъстват, заради заснежените пътища. Други 7 се регистрираха на място, а за утрешното занятие се очакват нови 17 фирми. Семинарите са част от проект по Програма ФАР на стойност 745 000 евро, разработен от гръцката компания Юръпиън Дайнамикс, чиито консултанти ще провеждат семинарите и в още 27 регионални центрове в страната.

На занятията присъстват и експерти от Териториалната дирекция на НАП – Русе, които се грижат за обслужването на близо 300 интрастат-оператори. От тях са изпратили на семинара свои представители големи фирми от шивашкия бранш, едри търговци на строителни и ремонтни материали, производители на мебели, авторитетни счетоводни и одиторски къщи и др.

Интересът към влезлите от 1 януари промени в закона е голям, защото първите интрастат-декларации, според новите изисквания, ще трябва да бъдат подадени от 1 до 10 февруари. Семинарът ще приключи в сряда – 9 януари със специална презентация за медиите от Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg