Започна предизборната кампания за вота 2 в 1 на 14 ноември

457
Започна предизборната кампания за вота 2 в 1 на 14 ноември

© Pixabay

От полунощ започна официалната предизборна кампания за предстоящите у нас на 14 ноември избори 2 в 1.

Те са редовни за избор на президент и вицепрезидент и извънредни за народни представители в 47-ото Народно събрание, припомня БНР.

По закон кампанията се открива 30 дни преди деня на вота и приключва в 24 часа на 12 ноември.


Изборният кодекс определя правилата по време на предизборната кампания и ограниченията. Тя се води само на български език.

Забранена е агитацията за двата вида избори на работните места в държавните и общински учреждения и фирми, също и ползването на държавно или общинско имущество от партиите, коалициите, независимите кандидати и инициативните комитети.

Предизборните прояви и диспути се отразяват в медиите по правилата, определени от ЦИК, но Facebook и социалните платформи не са медийни доставчици, не попадат в регулацията, за тях не се установяват нарушения от ЦИК.

Тъй като кампанията е в условията на пандемия, се спазват действащите противоепидемични мерки, наложени от здравните власти.

22 партии и 7 коалиции на изборите, не регистрираха партията на Божков10 от партиите искат да участват само в изборите за Народно събрание, а 12 и на президентските
 

Законът забранява да се разпространяват анонимни агитационни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и достойнството на кандидатите.

Не се разрешава използването на материали, които съдържат герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и на религиозни знаци или изображения.

Забранява се в търговската реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

Българският бизнес

Всичко по темата Избори 2 в 1

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg