Започна Рехабилитацията на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци

415
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов подписа Споразумение за изпълнение на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци, предстои да даде старт на рехабилитацията на пътя, който e с обща дължина 31 км.

Финансирането на проекта е по Програма ФАР Трансгранично сътрудничество между България и Гърция, Финансов Меморандум 2005. Изпълнител на строителните работи е сдружение „Ентехнос” – Гърция/България. Проектът е на стойност 10 632 116 евро.

Супервизията ще се извършва от българо-френско сдружение, което включва фирмите ВСЕОМ - Френски Инженерингови Консултанти и “Рутекс” ООД. Договорът за супервизия е на стойност 762 000 евро.

От 12.30 часа министър Гагаузов ще открие в Областна администрация - Смолян туристическата борса “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” и Първата българо – гръцка контактна туристическа борса “Туризъм в Родопите – заедно от двете страни на границата”. Двете мероприятия ще продължат до 12 октомври 2007 г. в град Смолян.

По време на срещите с туристическите предприемачи и обществеността ще бъдат представени проектът “Спортно-туристически център Перелик”, туристическите региони на България и Гърция, Стратегията за перспективно и устойчиво развитие на българския туризъм за периода 2007-2013 г. Участниците в борсите ще се запознаят и с възможностите за туризъм в регионите на Ксанти, Драма, Комотини и Кавала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg