Започва изпълнението на 5 договора по ОПАК

276
Започва изпълнението на 5 договора по ОПАК

Подписани са пет договора, свързани с изпълнението на проекти на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), финансирани по оперативната програма "Административен капацитет", съобщават от министерството, цитирани от БТА.

Като конкретен бенефициент по програмата министерството в края на 2007 г. кандидатства и получи одобрение на седем проекта. По всеки от тях за осъществяване на част от дейностите, които не са свързани с прякото управление на проекта, бяха обявени процедури за избор на външни изпълнители, съгласно Закона за обществените поръчки. По седемте проекта бяха открити общо девет обществени поръчки, като днес се подписват договорите по пет от тях.

Проектите са "Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация", "Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на ЕС", "Разработване на среда, осигуряващи електронни разплащания в процеса за предоставяне на административни услуги по електронен път", "Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в Европейския съюз", "Ефективният контрол - залог за "умна", компетентна и професионална администрация".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg