Започва ремонт на Орлов мост от утре

1407
Започва ремонт на Орлов мост от утре

© Pixabay

От 24:00 ч. на 11.08.2017 г. се променя маршрутът на градския транспорт, минаващ през Орлов мост, съобщават от Центъра за градска мобилност. Това се налага заради частичен ремонт на едно от ключовите и най-натоварени кръстовища в столицата.

Ето и конкретните промени:

Промяна на маршрута на автобусна линия № 213: в посока Централна гара – от пл. Орлов мост направо по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си.

В посока ж.к. Младост 4 маршрутът на линията не се променя.

Закрива се спирка с код: 1288 „пл.Орлов Мост“ за тролейбусни линии № 4, 5, 8, 11 и за автобусни линии № 280 и 306.

Разкрива се временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост“ на бул. Цар Освободител след пл. Орлов мост в посока бул. Васил Левски, която ще обслужва тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 и автобусни линии № 213, 280 и 306.

Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Превозните средства от тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ "Св. Климент Охридски" от спирка с код: 1395 „Полиграфически комбинат“ до временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост“

Вторият етап на ремонт на кръстовището ще стартира в 04:30 ч.на 14.08.2017 г., съобщават още от Центъра за градска мобилност.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 9: в посока СУ "Св. Климент Охридски" – от ул. Оборище направо до бул. Васил Левски, наляво по булеварда, наляво по ул. Шипка с крайна спирка СУ Св. Климент Охридски.

В посока Автобаза Искър – от ул. Шипка без промяна в маршрута.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 72: в посока ж.к. Западен парк – от ул. Оборище направо до бул. Васил Левски, наляво по булеварда, наляво по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си.

В посока хотел Плиска – от бул. Евлоги и Христо Георгиеви наляво по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Оборище и по маршрута си.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 75: в посока СУ Св. Климент Охридски – от бул. Мадрид направо по бул. Янко Сакъзов, наляво по бул. Васил Левски, наляво по ул. Шипка с крайна спирка СУ Св. Климент Охридски.

В посока Автостанция Гео Милев – от ул. Шипка наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по бул. Мадрид и по маршрута си.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 213: в посока Централна гара – от пл. Орлов мост направо по бул. Цар Освободител, надясно по бул. Васил Левски, надясно по ул. Шипка, наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и по маршрута си (както в етап 1).

В посока ж.к. Младост 4 – от бул. Евлоги и Христо Георгиеви (Театър София) надясно по бул. Янко Сакъзов, наляво по бул. Васил Левски, наляво по бул. Цар Освободител, направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 280: в посока СУ Св. Климент Охридски – от бул. Цариградско шосе наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по бул. Цар Освободител.

В посока Студентски град – от бул. Цар Освободител направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

Промяна на маршрута на автобусна линия № 306: в посока СУ Св. Климент Охридски – от бул. Цариградско шосе наляво по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, надясно по ул. Ген. Гурко, надясно по бул. Васил Левски, надясно по бул. Цар Освободител.

В посока ж.к. Младост 2 – от бул. Цар Освободител направо по бул. Цариградско шосе и по маршрута си.

Закрита е спирка с код: 1288 „пл.Орлов Мост“ за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусни линии №№ 280 и 306 .

Разкрита е временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост“ на бул. Цар Освободител след пл. Орлов мост в посока бул. Васил Левски, която обслужва тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 и автобусна № 213.

Превозните средства от обществения транспорт ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Превозните средства от тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в посока СУ Св. Климент Охридски от спирка с код: 1395 „Полиграфически комбинат“ до временна спирка с код: 6444 „пл. Орлов мост“.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg