Започва сключването на договори по ОП "Конкурентоспособност"

385
Започва сключването на договори по ОП

От днес до края на август ще продължи сключането на договори с фирмите, спечелили проекти в първия етап на оперативна програма "Конкурентоспособност".

Това са първите договори по тази програма в България. По тях се осигурява до 50 на сто безвъзмездно финансиране от европейските структурни фондове. 180 са проектите, спечелили средства за постигнае на международни стандарти в производството на български фирми. Оценката на проектите продължи шест месеца. Очаква се в началото на септември да станат известни и спечелилите проекти по линията за технологично обновление на българските предприятия.

Оперативната програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика 2007-2013 г." е една от седемте оперативни програми, които ще бъдат финансирани от Структурните фондове на Европейския съюз след присъединяването на Република България към ЕС. Програмата ще бъде финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Общият размер на публичните финансови средства по програмата е около 1.1 млрд. евро.


Оперативната програма съдържа стратегическите приоритети и насоки за развитието на българската икономика след присъединяването й към Европейския съюз. Тя е насочена към основните проблеми и бариери в икономическото развитие на страната и предвижда мерки и дейности, които да спомогнат за тяхното преодоляване и успешното справяне с предизвикателствата на Общия пазар, както и развитие на силните страни на икономиката ни,чрез които България да се превърне в равноправен член на Европейския съюз.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg