Започва техническа среща и комитет за наблюдение по програма САПАРД

377
Започва техническа среща и комитет за наблюдение по програма САПАРД

Техническа среща и Комитет за наблюдение по програма САПАРД започва утре, съобщиха от Министерство на финансите. В срещата ще участват представители на Министерство на земеделието и продоволствието, Държавен фонд „Земеделие“ и Национален фонд - Дирекция в Министерство на финансите, а от страна на ЕК - Кай Мортенсен, началник отдел за предприсъединителна помощ в Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони" и Стелианос Ваянос, експерт от същата дирекция.

В рамките на два дни ще бъдат обсъдени технически въпроси във връзка с изпълнението на мерките, залегнали в Националния план за развитие на земеделието и селските райони 2000-2006 и в частност прехвърляне на бюджети по отделните мерки в резултат на реализирани спестявания от същинското изпълнение на проекти, както и мерки, предприети от Агенция САПАРД за навременното изплащане на помощта до края на 2008 година, с цел недопускане на загуби на средства по процедурни причини

Европейската комисия ще запознае българските власти с информацията, предоставена на ГД „Земеделие и развитие на селските райони", във връзка с разследванията, които провежда ОЛАФ.

Във вторник, 11 март, зам.-министърът на финансите Димитър Ивановски, в качеството му на ръководител на Компетентния орган по програма САПАРД, и представителите на Европейската комисия публично ще оповестят резултатите от техническа среща и Комитета за наблюдение по програма САПАРД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg