Започват тестове на автоматизираната система за таксуване в градския транспорт в София

736
Започват тестове на автоматизираната система за таксуване в градския транспорт в София

От днес започват едномесечните тестове на автоматизираната система за таксуване на пътниците в трамваите и тролейбусите на столичния градски транспорт, съобщава Столична община.

С автоматизираната система за -таксуване на пътниците се въвеждат нови превозни документи - билет, издаван от билетен автомат в превозното средство и електронна карта, като се запазват и съществуващите превозни документи. Запазва се и единната тарифна система за пътувания с превозните средства на масовия градски транспорт на територията на Столична община.

Електронните карти ще се валидират за период от време (един, три или шест месеца) за еднн, две или всички линии. Също така ще се зареждат с брой пътувания, кратни на 5 или 10, съответстващи на хартиените билети с талони за 5 или 10 пътувания.

В превозните средства на автобусния транспорта до внедряване на нова таксуваща система,: ще продължи да работи' старата (настоящата) система за таксуване — с билети които се перфорират.

В момента се осъществяват тестове за приемане на системата за експлоатация, като от 01.09.2008 г. системата за таксуване ще бъде пусната за експлоатация в трамваите и тролейбусите на столичния градски транспорт.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg