Здравната каса намалява броя на директорите

742
Здравната каса намалява броя на директорите

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) вече ще се ръководи от управител и подуправител, а сегашните трима зам.-директори ще бъдат освободени.

Това приеха депутатите на второ четене на промените в Закона за здравното осигуряване. Новата структура е заимствана от начина на управление на НОИ.

Вносителите от Министерския съвет мотивират промяната с необходимостта да се намалят разходите за административната дейност в кризата, а наличието на трима или четирима заместник-директори, отговарящи за различни дейности - финансов, информационен или медицински, не е удачен управленски подход.

Правомощията на управител на НЗОК ще се изпълняват от заварения директор на НЗОК Нели Нешева докато приключи мандата й през 2015 г. Трудовите договори на заварените при влизането в сила на промените заместник-директори ще се прекратят с предизвестие по трудовия кодекс.

Националната здравноосигурителна каса, районните здравноосигурителни каси и Комисията за финансов надзор вече ще трябва да осигуряват възможност за предоставяне на информация и приемане на заявления и документи по електронен път.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Mia
# 0
09:02 | 28 February 2012
This is the pfreect post for me to find at this time
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg