Земеделските производители могат да кандидатстват по два вида целеви кредити

349
Земеделските производители могат да подават в областните поделения на Държавния фонд "Земеделие" или в общинските служби по земеделие и гори документите "Намерение за участие в целеви кредит за закупуване на семена за производство на пшеница, реколта 2008 г." и "Целеви кредит за закупуване на минерални торове за производство на пшеница, реколта 2008 г.".

Това съобщават от дирекция "Информация, връзки с обществеността" на Министерството на земеделието и горите.

Двете линии са част от механизма за финансово подпомагане на есенната кампания по сеитбата на пшеницата и са включени в списъка на съществуващите държавни помощи.

Целевият кредит ще се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители съгласно Наредбата за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители.

Подробна информация земеделските производители могат да получат от областните поделения на Държавния фонд "Земеделие" и в oбщинските служби по земеделие и гори. Примерни бланки са поместени на страницата на МЗГ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg