Жеваго посети "Кремиковци"

353
Жеваго посети

Единият от кандидат-купувачите на "Кремиковци" Константин Жеваго посети комбината за кратко, съобщава БГНЕС. Той е пожелал да разгледа добивната част на завода.

БГНЕС припомня, че по-рано председателят на федерация Металици към КНСБ Васил Яначков съобщи, че се очаква на 17 юни да се вземе решението за несъстоятелност на комбината "Кремиковци". Според него е възможно отлагането на вземането на решение, като е възможно да се прецени, че няма основание за влизане в процедура на несъстоятелност. Според Яначков и двамата кандидати Константин Жеваго и имат своите предимства като такива.

Нормално е да сме горди, че световния лидер на стомана AncelorMittal чука на нашата врата, каза Яначков. Той съобщи, че според анализи на AncelorMittal производството на стомана в нашия регион от глава на населението годишно е 50-60 кг., докато в света е два пъти повече.

Нямаме съмнение, че AncelorMittal ще изпълнят поетите ангажименти, защото сме събрали информация за техните заводи, които са около 70.

Предимствата на Жеваго, според Яначков, са че голяма част от оборудването на комбината е от Украйна, че "Жеваго ще бъде горд да се покаже в световното семейство на производителите на стомана в "Кремиковци", тъй като той няма такова голямо предприятие.

Предимство е също така, че Жеваго разполага с рудници и обогатителен комплекс. Ако Жеваго превърне "Кремиковци" в печелившо предприятие той ще отвори вратите на Европа за Украйна.

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...