Живеещите в "синя зона" в София ще плащат преференциални такси за паркиране

628
Живеещите в

С 20 000 стикера, които ще съдържат цялата информация, нужна за да се подаде заявление за получаването на винетен стикер за паркиране в "синя зона", ще бъдат уведомени собствениците на автомобили, живеещи в обхвата на зоната, каза изпълнителният директор на "Паркинги и гаражи" Николай Александров.

Стикерите ще бъдат поставяни на всеки автомобил, паркиран в "синя зона" с необходимия до момента талон за регистрация на автомобила. Акцията започва от 1 септември, допълни той.

С решение на Столичния общински съвет беше изменена Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община, с което се регламентира правото на
преференциално паркиране в "синя зона" на живеещите в обхвата й.

Едногодишната такса за правото на преференциално ползване на "синя зона", е 70 лева, а самото право ще се удостоверява с винетен стикер.

Собствениците на автомобили, живеещи по постоянен адрес на улици и площадите от "синя зона", които са с винетни стикери имат право да паркират в близост до постоянния си адрес по посока на движението в сектора, ограничен от най-близките пресечни улици.

Винетните стикери ще се издават от "Паркинги и гаражи" ЕАД от 1 септември срещу документ за платен данък на автомобила, документ за платена застраховка "Гражданска отговорност", а при подаването на заявлението за издаването на стикери ще се изисква
личната карта и малкия контролен талон на автомобила с цел удостоверяване на постоянния адрес и собствеността на превозното средство. Срокът за издаването на стикерите е 15 работни дни след подаването на документите.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...