6 съвета как да спестяваме успешно

7497
6 съвета как да спестяваме успешно

© Pixabay.com

Голяма част от хората у нас имат желание да пестят. Това обаче не е лесна задача, тъй като доходите ни обикновено не са достатъчни, а разходите често растат с нежелани от нас темпове.

Въпреки че Коледа и Нова година са близо, а с това и новогодишните обещания, днес ще ви представим няколко съвета за старт на пестенето на пари. Готови ли сте?

Определете целта си

Почивка, нов телефон, ремонт вкъщи или кола? Каква е вашата цел? Колко време имате на разположение, за да съберете необходимата сума? Това може би са първите въпроси, на които трябва да си отговорите, преди да започнете да заделяте пари.

Започнете с малко

Каква е сумата, която може да отделяте седмично? А месечно? Знаем, че всяко начало е трудно, затова започнете с малко, а след това увеличете сумата, която ще добавяте към спестяванията си.

Намерете подходящите за вас спестовни услуги

В забързаното ни ежедневие може би е добре да знаете, че на пазара вече има и финансови услуги, които могат да ви помогнат да пестите, дори без да посещавате банков офис. Една от тях е „Депозити с бъдеще“, която е достъпна както от компютър, така и през смартфон.

Депозити с бъдеще“ на БНП Париба е модерен и надежден спестовен продукт, който се предлага от една от най-стабилните банки в Европа. Услугата е подходяща за Вас, ако поставяте сигурността на спестяванията си на първо място, цените времето си и имате високи изисквания към нивото на обслужване.

С умен дизайн платформата ви предлага лесен и удобен начин да се погрижите за спестяванията си онлайн и да правите справки за парите си в движение. Регистрацията отнема до 10 минути и може да бъде извършена изцяло онлайн на www.deposits.bnpparibas.bg.

Намалете задълженията си

За да започнете да пестите, може би първо трябва да погасите най-скъпите си кредити – заем, който наскоро сте взели, или задължението ви по кредитната карта.

В случай че нямате кредити – какво чакате – вие сте в изгодна ситуация, не само да заделите пари за черни дни, но и дори да помислите за образование на децата или за годините ви в пенсия.

Следете разходите си

Месечният или седмичен бюджет са най-доброто средство за проследяване на разходите ви. Започнете ли, ще можете да установите, че давате доста пари за храна, алкохол, може би цигари, в случай че пушите, или за забавления.

Къде се топят парите ви – това е въпрос, на който можете и сами да си отговорите.

Живейте според възможностите си 

Дори и едни от най-богатите хора на света живеят скромно. Вие също можете да го направите, като по този начин ще увеличите спестяванията си и ще можете да постигнете целта си. Предполагаме ще се съгласите, че спестените пари са доста по-добра алтернатива от честата смяна на смартфона, покупката на последен модел телевизор или вечеря в луксозен ресторант. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg