БАКБ и НГФ ще гарантират фирмени кредити за 26 млн. лв.

1193
БАКБ и НГФ  ще гарантират фирмени кредити за 26 млн. лв.

© На снимката: Ангел Джалъзов, изп. дир.на НГФ; Илиан Георгиев, гл. изп. дир. на БАКБ; Лорета Григорова, изп. дир. на БАКБ

Българо-американска кредитна банка и Национален гаранционен фонд подписаха споразумение за гарантиране на кредити на малки и средни предприятия в размер на 26 милиона лева.

Изпълнителният директор на НГФ Ангел Джалъзов,  главният изпълнителен директор на БАКБ Илиан Георгиев и изпълнителният директор на банката Лорета Григорова дадоха старт на съвместното партньорство в залата на Управителния Съвет на БАКБ на ул. „Славянска № 2”. Подписаното споразумение е първото по програмата за подкрепа на малки и средни предприятия на НГФ за 2019 г.

С новото гаранционно споразумение се предвиждат облекчени изисквания за обезпеченост но сделките, по-ниски лихви по кредитите и безплатна гаранция, покриваща до 50% от тях.


По новата програма могат да кандидатстват микро, малки и средни предприятия по смисъла на ЗМСП за максимален срок до 120 месеца. Кредитът се отпуска в лева или в евро и може да се използва за финансиране на инвестиционни проекти, като покупка на дълготрайни активи и за оборотните нужди на предприятието, банкови гаранции за участие в търг, добро изпълнение, плащане, както и за лимити за банкови гаранции.

По програмата се очаква да бъдат подкрепени повече от 120 предприятия.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg