Бърз кредит, но какъв - до заплата или на вноски?

1325
Бърз кредит, но какъв - до заплата или на вноски?

© снимка: Pixabay

Заемите от небанкови финансови институции, които са по-популярни под името "бързи кредити", са един от най-удобните начини за покриване на непредвидени разходи.

Наименованието им не е случайно, тъй като това действително е най-бързият начин за теглене на пари назаем. 
 
Бързите кредити най-общо се разделят на две категории - бързи кредити до заплата и бързи кредити на вноски.

Каква е разликата между тях? 
 
Бързият кредит до заплата обикновено е за малки суми до неколкостотин лева и се отпуска за срок от максимум 30 дни. Погасяването се извършва наведнъж, на датата на падежа, като включва главницата плюс дължимата лихва. 
 
Обикновено този тип заеми са подходящи за покриване на спешни случаи, в които очаквате да получите някакъв доход, но разходите трябва да бъдат направени веднага.

В подобна ситуация може да изпадне всеки, независимо дали става въпрос за авариен ремонт на покрива или колата, изгодна оферта, спешно лечение при зъболекар или плащане на битова сметка.

Кредитът се нарича "до заплата", но всъщност може да бъде свързан с очакване на всякакъв тип доходи в близко бъдеще, включително наем, хонорар, рента от имот или пенсия.      
 
Бързите кредити на вноски се отпускат за по-дълъг период от време (от няколко месеца до една или две години), като размерът им може да достигне и до няколко хиляди лева. По своята стртуктура те се доближават до банковите потребителски кредити, тъй като изплащането обикновено става на равни месечни вноски.

Разликата обаче е, че небанковите финансови институции обикновено изискват по-малко документация и гаранции от кредитополучателите, в сравнение с банките, но и лихвите по този тип бързи кредити обикновено са по-високи, отколкото при банковите.

Предимството е, че както и при кредитите до заплата, кандидатстването и отпускането на заема става доста по-бързо. 
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

lance hopkinson
# 0
18:02 | 26 February 2019
Добър ден, Вземете своя бърз и лесен заем тук с лихвен процент от 3% без стрес или обезпечение, той е легален и се спазват правилните протоколи. Ако проявявате интерес, свържете се с нас чрез имейл чрез hopkinsonloan@hotmail.com и попълнете информацията по-долу. Пълно име: Заета сума: Продължителност на кредита: Благодаря.
Dante
# 1
18:02 | 13 February 2019
Здравейте, Търсите ли реномиран заемодател, уморен от отхвърляне от банките и ипотека, уморени ли сте от търсенето на средства за финансиране на вашия бизнес, или сте финансово неудобно, че не можете да платите дълговете и сметките си? Мислите ли да получите финансова помощ? Докато не бързате сега и вземете своя гарантиран и обезпечен кредит днес, свържете се с нас по електронната поща: dantecooperativehelp@hotmail.com, за бърз разговор или whatsapp / +393511067514.
Екатерина
# 2
15:12 | 25 December 2018
Искам да тегля кредит на стойност от 6000 лв ,за ремонт ,тъй като сме с бебе
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...