Deutsche Bank със загуба от 3.1 млрд. евро за второто тримесечие

575
Deutsche Bank със загуба от 3.1 млрд. евро за второто тримесечие

© Pixabay

Германската банка Deutsche Bank обяви по-голяма от очакваната нетна загуба в размер на 3.15 млрд. евро за второто тримесечие на 2019 г.

Предварителните очакванията на анализаторите, участвали в проучване на Refinitiv бяха за отрицателен резултат в размер средно на 1.7 млрд. евро, поради огромната програма по преструктурирането на банката обявена по-рано през месеца. Самата германска банка преди това обяви, че очаква нетна загуба в размер на 2.8 млрд. евро за тримесечието.

Германската банка обяви нетна печалба от 401 млн. евро за същото тримесечие година по-рано, но след това това цените на акциите й се понижиха и тя се замеси в редица скандали. Книжата на банката поевтиняха с над 5% в ранната търговия днес, след излизането на отчета.


Банката отчита нетни приходи в размер на 6.2 млрд. евро за второто тримесечие, в сравнение с 6.59 млрд. евро преди година.
Съотношението на капитала от първи ред е 13.4%, спрямо 14.7% преди година.

По-рано този месец Deutsche Bank обяви, че се изтегля от търговията с акции и ще закрие 18 000 работни места до 2022 г.

“Вече предприехме важни стъпки по прилагането на нашата стратегия за трансформацията на Deutsche Bank,” заявява в своя изявление от днес главният изпълнителен директор Кристиан Севинг.

“Те са отразени в нашите резултати. Значителна част от разходите ни по преструктурирането вече е усвоена през второто тримесечие. Ако изключим тези отчисления банката щеше да отчете печалба.”

От Deutsche Bank също така обявиха, че на над 900 служители вече са били връчени предизвестия или са били уведомени че позицията им се закрива.

Акциите на банката поевтиняват с над 30% в последните 12 месеца.

От Deutsche Bank очакват реформите, които включват и създаването на банка за лоши активи на стойност 74 млрд. евро, да струва 7.4 млрд. евро до 2022 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg