Deutsche Bank ще търси помощ от Microsoft, Google и Amazon

559
Deutsche Bank ще търси помощ от Microsoft, Google и Amazon

© Pixabay

Най-голямата германска банка - Deutsche Bank, ще прибегне до помощта на американските технологични гиганти в опит да модернизира остарялата си технологична мрежа. Трезорът очаква оферти от Microsoft, Google и Amazon, пише Kredit.bg.

Опитът на Deutsche Bank да привлече ноу-хау от Силициевата долина е част от общата ѝ програма за технологични инвестиции на стойност 13 млрд. евро в периода до 2022 г. Тя е част от стратегията за преструктуриране, която има за цел да изведе банката отново на печалба след няколко поредни губещи години.

Бернд Лойкерт, който наскоро се присъедини към към екипа на банката като главен технически директор, идвайки от софтуерния гигант SAP, е натоварен с изпълнението на тежката задача.

"За да можем по-добре да оценим възможностите си, стартирахме тръжна процедура с няколко доставчика на облачни услуги. Надяваме се да успеем да приключим целия процес в следващите няколко месеца", се казва в официалното изявление на кредитната институция.

Нито Microsoft, нито Google, нито Amazon обаче до този момент са коментирали официално информацията за евентуалното сътрудничество с най-големия трезор в Германия.

Дигитализацията е предизвикателство за всички големи банки по света, но в Deutsche Bank проблемите са особено сериозни. Банката изпитва затруднения с хармонизирането на мрежите си след бързата експанзия през последните години, в резултат на която бяха придобити няколко външни компании, включително британската Morgan Grenfell и американската Bankers Trust.

Дори и някои от най-базовите процеси в структурата на трезора вече са морално остарели. Данните по сметките на част от клиентите все още се въвеждат от хартиени носители, отпечатани на стари принтери, за които вече дори не се произвеждат резервни части и консумативи.

Екипите на Microsoft, Google и Amazon ще трябва да проучат ситуацията на място в централата на Deutsche Bank във Франкфурт и да излязат с предолжения за това как да се осъществи технологичната модернизация и по какъв начин ще могат да си партнират с различните отдели в трезора.

След това, в рамките на три месеца, те ще трябва да изготвят и конкретни оферти.

Според информацията на Rеuters Бернд Лойкерт е разговарял с мениджърите на американските технологични гиганти в началото на годината в Съединените щати и по време на икономическия форум в Давос. 

Повече по темата можете да прочетете в материала на Kredit.bg

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg