Euromoney обяви УниКредит за банката с най-добро частно банкиране у нас

1325
Euromoney обяви УниКредит за банката с най-добро частно банкиране у нас

© УниКредит / Съдържание от нашите партньори / На снимката: Борислав Генов, главен директор Банкиране на дребно и член на УС на УниКредит Булбанк

Екипът на Euromoney обяви най-добрите банки в частното банкиране в световен мащаб в проучването си за частно банкиране и управление на авоари. УниКредит Булбанк е отличена с приза „Най-добра банка за частно банкиране 2023“ в категория Висока нетна стойност на авоарите.
 
„Благодарим на екипа на Euromoney за високото признание. Като банка ние непрекъснато се стремим да отговаряме и надхвърляме очакванията на нашите клиенти. Добре осъзнаваме, че за да бъдем успешни, трябва да можем да се адаптираме бързо. Да бъдем надежден партньор за клиентите, предоставяйки им най-добрите в класа си, в международен план, финансови услуги чрез професионализма на екипа за частно банкиране“, коментира Борислав Генов, главен директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.
 
В Частно банкиране стратегическият фокус на УниКредит Булбанк е винаги да познава добре нуждите на своите клиенти. Да предлага банкови услуги, продукти и финансови решения за всеки клиент, позволяващи повече свобода в това как клиентите управляват своите финанси и своите активи. Един от ключовите приоритети на банката през последните години е осигуряването на все повече възможности за устойчиви решения. Като банка с богато портфолио от зелени кредити в страната, екипът на УниКредит Булбанк си е поставил за цел от една страна, да дава пример чрез прилагане на собствена екологична, социална и управленска стратегия като част от бизнес стратегията на финансовата институция, от друга страна да развива похвати и продукти за подобряване на зеления преход на клиентите.
 
Наградените институции от Euromoney са признати на три нива: глобално, регионално и национално. Вътрешна за изданието група от анализатори и редактори на Euromoney избира победителите на национално ниво, използвайки система от претеглен скоринг оценки по множество критерии. В основата на метода за оценка са четири входящи основни въпроса, които трябва да отговарят по задания от екипа от анализатори на повсеместни примери за подобрения, постижения и въздействие през периода на оценка. Регионалните и глобалните категории са преценявани от външно жури, състоящо се от експерти по частно банкиране с дългогодишен опит. Независимото оценяване на журито от съдии и обратната връзка от конкурентите на пазара, съвместно с информацията от редакционния екип на Euromoney, отличават регионалните и глобалните победители.
 
Тази година изданието надгражда опита си до момента и стартира първите си награди за частно банкиране. С тази нова програма за оценяване екипът изследва индустрията по-задълбочено, като си поставя за цел да отличи институционалните постижения във всички аспекти на бизнеса. Категориите включват висока и свръхвисока нетна стойност на активи, услуги за семеен бизнес, унаследяване на активи и планиране на наследствено управление на авоари, дигитални услуги, управление на портфейл и ESG инвестиране.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg