Fibank проведе среща с миноритарните акционери

971
Fibank проведе среща с миноритарните акционери

© Fibank

На 14 септември 2017 г. бе проведена поредна среща на ръководството на Fibank (Първа инвестиционна банка) с миноритарните акционери на банката.

Редовните срещи с миноритарните акционери се провеждат от 1 февруари 2016 г. и са част от политиката на Fibank по стриктно прилагане на международните стандарти в доброто корпоративно управление, утвърдени от Международната финансова корпорация (IFC), която е партньор на банката от 2010 г.

На срещата присъстваха Неделчо Неделчев, главен изпълнителен директор (CEO) на банката, Светозар Попов - главен директор Риск (CRO), Севдалина Василева, главен директор ритейл (CRBO) и Живко Тодоров, главен финансов директор (CFO).

На срещата ръководството на Fibank представи пред миноритарните акционери финансовите резултати на банката към 30 юни 2017 г.

Банката постига стабилно ниво на приходи и добра възвръщаемост на активите. Към 30 юни 2017 г. печалбата на Първа инвестиционна банка, преди обезценка и данъци, е в размер на 86 млн. лв., а нетната печалба е 43.5 млн. лв.

За първите шест месеца на 2017 г. нетният лихвен доход е в размер на 130 млн. лв. и нетният доход от такси и комисиони е 51.2 млн. лв.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg