Global Finance обяви УниКредит Булбанк за банка на годината в България

599
Global Finance обяви УниКредит Булбанк за банка на годината в България

© УниКредит Булбанк

УниКредит Булбанк получи приза „Банка на годината“ за 2022 в България от престижното международно списание Global Finance. На своите 29-и годишни награди изданието отличи онези банки, които са се отнесли с нужното внимание към потребностите на своите клиенти в трудните пазарни условия, като междувременно са постигнали силни резултати и са положили стабилни основи за бъдеш икономически растеж. 

Победителите са отличени след задълбочени консултации между редакторите на списанието с корпоративни финансови мениджъри, банкери, банкови консултанти и анализатори от цял свят. При избора на водещите банки са били анализирани различни обективни и субективни фактури.

Разгледаните обективни критерии включват: растеж на активите, рентабилност, географски обхват, стратегически взаимоотношения, ново бизнес развитие и иновации в продуктите. Субективните критерии включват мненията на анализатори на акции, анализатори на кредитен рейтинг, банкови консултанти и други, участващи в бранша.


„В резултат на огромните трудности, причинени от пандемията, тези промени изискват повишено внимание към глобалните търговски отношения. Нашите награди подпомагат вземащите решения при избора на най-добрите финансови партньори”, споделя Джоузеф Д. Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance.

„Благодарни сме за отличието на Global Finance, защото това е оценка за изключителните усилия, ангажираност и професионална отдаденост на целия екип на банката. Независимо от турбулентните условия, при които клиентите и обществото трябва да оперират, когато имат за партньор стабилна финансова институция, те не само разполагат с възможност да се справят с икономическите пост-ефекти от ковид кризата и сложната геополитическа обстановка, но и да придобият увереността да вземат успешни финансови решение“, коментира Цветанка Минчева Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.  

През 2021 г. УниКредит Булбанк успешно затвърди лидерската си позиция на банковия пазар в страната. В сегмента банкиране на дребно, банката отчете по-висок ръст от средния за пазара в България, а в сегмента на корпоративното и инвестиционно банкиране УниКредит Булбанк продължава да бъде лидер с дял от близо една пета от целия пазар. Основен фокус в развитието на най-голямата банка по активи в България през следващата година е продължаващ растеж на базата на създаване на стойност както за акционерите на банката, така и за всички заинтересовани страни.

В светлината на съществуващата ситуация в Украйна, екипът на Global Finance е взел решение да не присъжда награди за най-добра банка в страни, пряко замесени в настоящия конфликт. Пълен доклад на избраните банки ще се появи в майските печатни и дигитални издания на Global Finance. Наградените ще получат своя приз на официална церемония, която ще се проведе по време на годишните срещи на МВФ/Световната банка във Вашингтон в Националния пресклуб през месец октомври 2022 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg