Иновативната изложба „Дигитално мастило“ в ОББ Галерия

807
Иновативната изложба „Дигитално мастило“ в ОББ Галерия

© ОББ

Иновативната изложба на картини с добавена реалност „Дигитално мастило“, собственост на ОББ, ще гостува в ОББ Галерия на ул. „Света София“ №5 до 10 май 2019 г.

Шестте картини, които оживяват благодарение на мобилно приложение, са достъпни за всички желаещи да се насладят на добавената реалност към графиките. Входът е свободен за гостите на галерията всеки делничен ден и събота. 

Дебютът на изложбата се състоя по време на представянето на мултибанкинг – новата функционалност на мобилното приложение ОББ Мобайл.


Изложбата предизвика интереса на гостите с впечатляващите произведения на Боряна Дончева, Иван Матеев и Зоран Мише, както и със специално създадената за случая картина на Златка Узунова, вдъхновена от приложението ОББ Мобайл.

Всички платна оживяват и разкриват неочаквана добавена реалност чрез специално приложение. Добавената реалност допълва историята на всяко от произведенията и дава нови възможности за интерпретация и преживяване на изкуството. Спонтанните реакции на посетителите са доказателство за въздействието, което иновацията оказва върху хората.

Допълнително предизвикателство се оказва и виртуалното активиране на иглуто на ОББ, познато от поредица рекламни клипове за мобилно банкиране, в което главни герои са семейство ескимоси. Интериорът на леденото жилище може да бъде разгледан, след като гостите преминат през специален виртуален портал.

След 10 май 2019 г., любителите на новаторски идеи ще имат възможност да се насладят на картините от „Дигитално мастило“ в два столични търговски центъра. На 11 и 12 май изложбата ще гостува в „Парадайс мол“, а на 18 и 19 май 2019 г. ще бъде в „Сердика център“. След това изображенията с добавена реалност  започват своята обиколка из страната.

            

Оживяването на произведенията става възможно благодарение на усилията на Златка Узунова и Димо Чотров от „Лаборатория Виртуална и разширена реалност - София Тех Парк“, ръководени от проф. Стоян Малешков. За тях „раздвижването“ на произведенията е възможност да съчетаят творчество и технология в общо произведение на изкуството.

Да направи бъдещето част от днешната реалност е предизвикателство, което ОББ приема с желание и с убеждението, че иновациите са приложими във всички сфери на съвременния живот. Прилагането на широк спектър иновативни решения е част от визията на ОББ за развитие и усъвършенстване.   

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg