Клиентите на УниКредит Булбанк вече ще плащат в интернет с динамична парола

621
Клиентите на УниКредит Булбанк вече ще плащат в интернет с динамична парола

От тази вечер всички клиенти на УниКредит Булбанк с дебитни и кредитни карти VISA или Mastercard вече ще плащат още по-сигурно в интернет, благодарение на въведената от банката 3D динамична парола. Промяната, която влиза в сила от 20 часа на 14 юли, се отнася както за индивидуалните клиенти, така и за юридическите лица.

Динамичната парола е индивидуална за всяко плащане и ще се получава в Булбанк Мобайл и Булбанк Онлайн. Чрез нея се осигурява по-висока степен на сигурност при онлайн разплащанията с банкови карти чрез задълбочена верификация на картодържателя.

„Извънредната ситуация, в която се намираме в последните месеци, логично доведе до ръст на онлайн плащанията. Данните ни показват, че през второто тримесечие на тази година плащанията в интернет с карти на наши клиенти са били с близо 20% повече спрямо същия период на 2019“, коментира Джакомо Волпи, Директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк. „Увеличеният брой плащания направи за нас още по-важно въвеждането на динамичната парола не само, заради регулаторните изисквания, но и заради допълнителната сигурност, която предоставя“, обясни Волпи.


Водена от стремежа си да предоставя лесни и работещи решения на клиентите си, УниКредит Булбанк е организирала получаването на динамична парола през добре развитите си дигитални канали за онлайн и мобилно банкиране.

Така за всички клиенти на банката, които правят трансакции при интернет търговци, участващи в програмите за сигурни плащания VISA Secure и Mastercard ID Check, ще е достатъчно:

- Да са активирали Булбанк Мобайл или Булбанк Онлайн – активацията на Булбанк Мобайл може да стане изцяло дистанционно през Центъра за контакт с клиенти или в удобен филиал;
- Да абонират картата си за получаване на динамична парола в използвания от тях електронен канал, чрез наличието на бутон „3D Динамична парола“ под картата.

Детайлна информация както и видеа за активиране на услугата и плащане с динамична парола са достъпни на сайта на банката

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg