Лекторите на Шумът на парите 2017: Асен Ягодин

2045
Лекторите на Шумът на парите 2017: Асен Ягодин

© Profit.bg

Асен Ягодин е изпълнителен директор, с ресор „Корпоративно банкиране и финансови пазари“, на Пощенска банка.

Той започва своята професионална кариера през 1993 г. като касиер в един от софийските клонове на Българска пощенска банка. През същата година е преназначен като младши дилър в новосформираното управление „Паричен и капиталов пазар", което оглавява две години по-късно.

През 2001 г. Ягодин е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция, а от 2004 г. до 2011 г. е неин изпълнителен директор.


Междувременно заема позиции в борда на Асоциацията на банките в България (АББ), като в периода 2010 – 2013 г. е негов заместник-председател.

През 2009 г. е избран за член на Съвета на директорите на Българска фондова борса - София, като от началото на 2010 г. до момента е негов председател. В периода 2011 г. – 2013 г. Ягодин заема поста главен изпълнителен директор и председател на УС на Българска банка за развитие АД.

Асен Ягодин притежава магистърски степени по „Финанси“ (1992) от Университета за национално и световно стопанство и по „Бизнес администрация" (2005) от Американския университет в България.

В периода 1994 г. - 2001 г. придобива допълнителен професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерството на финансите на Люксембург и др.

През 2010 г. Асен Ягодин получава отличието „Банкер на годината“, а през 2012 г. му е присъдена наградата „Мистър Икономика“ за принос към развитието на малкия и среден бизнес в България.

Асен Ягодин ще е един от лекторите в панел „Банки и небанкови финансови институции“, който ще се проведе във втория ден на Шумът на парите. Събитието, което е безплатно за посетители, ще се състои на 31 май и 1 юни в столичния хотел Маринела, зала ЕФЕ.

Повече за събитието можете да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg