Мартин Мурански се присъедини към TBI Bank

949
Мартин Мурански се присъедини към TBI Bank

Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank като директор „Кредитен риск“.

Мурански отговаря за управлението на кредитния риск на основната бизнес линия на банката – потребителско кредитиране и дистрибуция. Той има активна роля в ключови проекти, които ще осигурят развитието на технологично ориентирано, гъвкаво и цялостно управление на кредитния риск в TBI Bank.

Мурански е лидер в управлението на риска с повече от 20 години опит в областта на финансовите услуги. Първоначално развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно се специализира и в областта на потребителското и търговското кредитиране в GE Capital в Чехия, Ирландия и САЩ.

Той изгражда рисковата функция за МСП в Raiffeisen Group Виена, а след това работи като главен директор „Риск“ на чешката дъщерна фирма на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Мурански участва в създаването на стартъп за електронна търговия, базиран в Швейцария.

Притежава магистърска степен по бизнес икономика от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария). 

Той е член на Асоциацията на професионалните риск мениджъри (PRMIA) и Глобалната асоциация на професионалистите в областта на риска (GARP).  Владее английски, немски, чешки, словашки и унгарски език.

„Щастливи сме, че към екипа на TBI Bank се присъединява толкова опитен професионалист в управлението на риска като Мартин. Убеден съм, че с опита си той ще допринесе за успеха на дигиталната трансформация на банката, без да правим компромиси с риска и стабилността“, коментира Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Оспорвайки утвърдения възглед за банковото дело, TBI Bank планира да обслужва клиенти в цяла Европа чрез онлайн-базирано преживяване, с цел да подобри финансовия живот на своите потребители, както и на клиентите, предпочитащи дигиталните услуги.

В момента банката поставя силен акцент върху привличането на най-добрите международни и местни таланти и експерти, като в нейния екип има представители на 13 националности.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg