Млади банкери в Goldman Sachs молят за максимум 80-часова работна седмица

2584
Млади банкери в Goldman Sachs молят за максимум 80-часова работна седмица

© Pixabay.com

Банкери, които са постъпили преди по-малко от година на работа в щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, предупредиха, че може да напуснат, ако изтощителните им условия на труд не се подобрят.

Вътрешно проучване сред 13 служители показва, че те работят средно по 95 часа на седмица и спят по пет часа на нощ.

Дългите работни седмици се отразяват негативно на техните лични взаимоотношения, както и на физическото, и на психичното им здраве.


Анализаторите предупреждават, че вероятно ще напуснат в рамките на шест месеца, освен ако нещата не се променят.

„Нехуманни“ условия

Проучването предоставя рядък поглед към конкурентната работна среда във водещите компании от Уолстрийт, при която младши анализатори се борят за добре платените позиции в инвестиционното банкиране.

Изследването, което започна да обикаля социалните медии по-рано през седмицата, е направено от група американски анализатори в инвестиционното банкиране, които са още в първата си година в тази сфера.

"Недоспиването, отношението от страна на по-високопоставените банкери, психическият и физическият стрес … Живял съм в приемни домове и това е по-лошо," казва един от участниците в проучването, с което са се запознали от BBC.

"Това е отвъд 'усилената работа', това е нечовешко/тормоз," казва друг.

Всички участници казват, че работата се е отразила негативно на отношенията им с приятели и роднини, докато 77% казват, че са били жертва на тормоз на работното място.

Преди да започнат работа в инвестиционната банка, анализаторите оценяват психичното си здраве с 8.8 от 10 възможни точки, а физическото с 9 от 10.

Шефът на GS се вози с метро, прави си сам кафе и работи и като DJГлавният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон не се вписва в представите за средностатистическия високопоставен ръководител на голяма компания

След като започнали работа в Goldman Sachs, те вече оценяват психичното си здраве с 2.8, а физическото с 2.3.

83% от участниците казват, че са били обект на "прекомерно наблюдение или микромениджмънт", докато 17% твърдят, че често са били свидетели на крясъци и псувни.

Проучването препоръчва максимум 80-часови работни седмици без работа в събота или след 21:00 часа в петък.

То също така призовава за по-реалистични крайни срокове и по-добър работен процес, насочен към намаляване на стреса.

Бърнаут

Анализаторите са представили резултатите от проучването на ръководството на Goldman Sachs през февруари, а от банката обявиха, че са предприели стъпки към намаляване на бърнаута - както сред тази малка група от служители, така и сред по-големи екипи.

"Ние осъзнаваме, че нашите хора са много натоварени, защото обемите на работа са на рекордно високи нива," заявява говорителят на банката Никол Шарп пред BBC.

От банката казват, че налагат политиката да не се рaботи в събота и автоматизират определени задачи за младшите служители.

Goldman Sachs обяви 44.6 млрд. долара нетни приходи за 2020 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg