Не правете тези грешки, когато обединявате задълженията си

959
Не правете тези грешки, когато обединявате задълженията си

© Pixabay

Обединяването на задължения в повечето случаи улеснява тяхното погасяване и в крайна сметка се отразява положително на семейния бюджет.

Консолидацията представлява погасяване на няколко текущи заема с изтеглянето на нов кредит.

Освен че опростява плащането на вноските, обединяването на задълженията може да ви спести и много средства в дългосрочен план, тъй като имате възможност да договорите по-ниска лихва или да покриете заема за по-кратък период от време.

Но ако сте решили да консолидирате задълженията си, трябва да избягвате някои често допускани грешки, заради които финансовата ви ситуация може вместо да се подобри, да се влоши сериозно, пише платформата за сравнение на кредитни продукти Kredit.bg.


Идеята на обединяването на задълженията не е просто да съберете на едно място всички вноски по досегашните ви кредити.

Основната цел е да съкратите разходите си в дългосрочен план. Но ако лихвата по новия заем, който смятате да теглите, надвишава тази по кредитите, които изплащате в момента, смисълът от рефинансирането е нулев и дори отрицателен.

Ако целта ви е да намалите размера на месечната си вноска, можете да се подадете на изкушението да разсрочите дълговете си за дълъг период от време.

Проблемът е, че по-дългият срок на заема означава и по-големи лихвени разходи. Така общата сума за връщане може да надвиши тази по съществуващите ви задължения.

Ако например имате краткосрочни заеми, които трябва да изплатите през следващите две години, но решите да ги обедините в нов заем с петгодишен срок, общите разходи за погасяването му могат да се окажат по-високи, независимо че годишната лихва е по-ниска.

Повече по темата можете да прочетете в материала на Kredit.bg

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Elena
# 0
18:01 | 24 January 2020
Изпратете ни имейл на FEDERALOAN@GMAIL.COM или whatsapp на +1847315716 и вземете най-добрия наличен онлайн заем в рамките на 2 часа
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg